Aktuellt


Januari 2017 Pitou och jag - boken är ute nu! Beställ genom att skicka e-post till info@ciscovision.c.se. Kostar 98:- plus porto, väger under 100 g.


11 juli 2016 - äntligen tillbaka för att uppdatera sajten med både bilder och berättelser!


12 april 2013 Till Uppsala för att prata Afghanistan med flyktingmottagare och SFI-lärare. 


Hösten 2012 Till Eskilstuna för att prata Afghanistan med de i regionen som tar emot flyktingar och SFi-lärare.


Hösten 2012 Till Skövde för att prata Afghanistan med militärer som är på väg dit på uppdrag. 

28 April 14:29

Numer i Kalmar

Hej!

Numer bor jag i Kalmar.

I september 2011 flyttade jag hit för att arbeta på Fojo, ett mediainstitut som vidareutbildar professionella journalister med anslag från utbildningsdepartementet. Fojo är numer en del av Linnéuniversitetet men med egen styrelse och budget.

Det ligger på mitt bord att leda arbetet med att ta fram kurser och seminarier. Vi har på sistone arbetet om Fojos hemsida; www.fojo.se

Självfallet fortsätter jag att följa Afghanistan. Numer har jag dessutom vänner där som hör av sig, vi delar varandras vardag, om än på avstånd.

De gäller även USA och särskilt Kalifornien. Även om jag alltid ogillat USA:s utrikespolitik måste jag erkänna att det är i Kalifornien jag känner mig som allra mest hemma.


Nej, jag tror inte militära insatser är lösningen utan en mycket medveten satsning på att bygga upp det civila samhället. Om en bråkdel av alla de pengar som spenderats på militära insatser i Afghanistan hade matchats med satsningar på det civila samhället, är jag övertygad om att Afghanistnan hade varit ett mycket stabilare samhälle idag. Med kunskap, sjukvård och mat kommer man mycket längre än med de mest avancerade militära system. Det är så självklart.


Ja, jag reser fortfarande runt och pratar om Afghanistan, det är OK med min chef på Fojo. Så hör av dig/er!

Nina
 
 

2 Mars 14:14

Nya hemsidan sjösatt!

Välkommen till Nina Hjelmgren och CISCO VISIONs nya hemsida! Titta runt och berätta gärna vad du tycker.

Här kommer mer texter och bilder att läggas upp efterhand. Dessutom kommer säkerligen åsikterna spraka i bloggen emellanåt. Inte minst när det gäller utländsk närvaro i Afghanistan och då handlar det inte enbart om militärer.

Nu är den sjösatt, den nya hemsidan! Tack till alla på OpenIt i Örebro som blandat systemlösningar med kreativa tankar.  

Utvecklad av Openit.seOpen IT